Willem Glaudemans ontdekte dat hij veel talenten had die allemaal om aandacht en energie vroegen. Net als kinderen leken ze elkaar ook te bestrijden.

Hij ontwikkelde aan de keukentafel intuïtief een manier om met ze in gesprek te komen, ze beter te leren kennen én te laten samen-werken. Vanuit bezieling en een natuurlijke regie. Dit gebeurde rond 1992.

Sindsdien heeft het spel zich verder verfijnd en uitgebreid. De principes ervan bleken ook universeel, waarmee een nieuwe vorm van coaching ontstond: ‘talentencoaching’.

Inmiddels zijn vele duizenden mensen door hem en de door hem opgeleide talentencoaches met het spel begeleid. De mogelijkheden ervan zijn ook nog lang niet uitgeput. De ontwikkelingsweg gaat voort.

Coaches en Trainers

Een groep van meer dan 200 talentencoaches in Nederland en België is momenteel gecertificeerd om het Talentenspel individueel te begeleiden. Een aantal van hen begeleidt hiernaast als groepstrainer ook groepen en teams.

Vereniging van Talentencoaches

Van 2007 – 2019 werden de belangen van coaches en cliënten ten aanzien van het Talentenspel behartigd door de Vereniging van Talentencoaches. Voor algemene vragen over het Talentenspel, de opleiding tot Talentencoach, en de wijze waarop de methode door coaches wordt ingezet, kon contact worden opgenomen met de vereniging.

De vereniging is eind 2019 opgeheven omdat dit beter passend leek voor de toepassing van het spel in de wereld anno 2020.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over het Talentenspel en de inzet ervan kunt u contact opnemen met een van de Talentencoaches in het land.

Via deze website kunt u aanvullende informatie vinden in de vorm van artikelen over het Talentenspel die eerder verschenen in tijdschriften, magazines en landelijke dagbladen.

Opleiding

De opleiding tot Talentencoach en groepstrainer wordt in Nederland verzorgd door Willem Glaudemans en Han van Straaten.

Internationaal wordt deze opleiding (via Internet) tevens verzorgd door Inge Hindriks, Jessica Sohanpal en Jeroen Wonders.

Colofon

Het Talentenspel van Willem Glaudemans is een gedeponeerd merk. De vormgeving is in handen van Willem Hanhart en Willem Glaudemans.

Deze website en het algemene PR-materiaal van het Talentenspel worden verzorgd door IMAGEN | Ontwerp & Communicatie.